22 декември 2017 МКЦ 19:30

Промо куќата Diehard Booking го најави третото издание на фестивалот Востание, а за овогодинешното фестивалско претставување засега се најавени 5 бендови кои ќе настапат на 22 декември во Младинскиот културен центар во Скопје. На „Востание 3“ настапуваат: Новиот почеток – 15-годишнина / Скопје Hardfaced / Охрид Odd Crew / Софија, Бугарија TrendKill / Скопје Drioma / Куманово   Карти во претпродажба […]

Фестивалот Green Beach на од 28-ми до 29-ти јули ќе го претстави своето ново, осмо издание кое ќе се случи на плажата на хотелот Парк во Охрид. Првите најавени ѕвезди се Sven Väth и Richie Hawtin. Позната како најдобрата летна журка во Македонија, Green Beach Festival годинава го отвора своето осмо возбудливо издание на кое во […]

05-25-62-2017MK

ПИСМО ДО ТЕБЕ Господине Лукас. Навистина се противам на вашата најнова одлука да ја зголемите мојата плата. Руди веќе неколку дена не јаде, постојано гледа низ прозорот, како да сите бродови му потонале. Госпоѓата Вера е добра, непрестано ме задева и мислам дека еден ден ќе напишам мала комична новела во нејзина чест. Како да […]

чекор втор / реиздание [Критика 003]

Македонски документ, чекор втор дигитално реиздание [Критика 003] 1995, CD002 дискографската работилница ТРОТ 1. Inola X „Сепак постои утро во мене“ септември 1985 / Горазд Чаповски, Жарко Серафимовски, Валентин Забијакин, Ристо Вртев / Снимено во М2 студио, МРТ 2. Тело-Наука Совршена „Страв“ Во живо на Суботица фестивал 1989 / Сашо Клекоски, Роберт Калајџиевски, Тони Гоздоски, Елени […]