Сафизам

По двегодишно талкање, националните рап-херои САФ (Сакам афро фризура) ја обелоденија својата деби стихозбирка од 18 умотворби – Сафизам (во дослух со вредната дискографска работилница Профундус и неколкуте неизбежни спонзори) промовирајќи го на 26-ти април 2000 во скопскиот клуб Сачмо пред двестотини лојални почитувачи на нивниот звук кои, патем беа изненадени со кратката, пеоколно „сафроистична“ […]