Здраво млади на 1 септември

1 септември 2018 МКЦ Скопје

[ ]

Фестивалот на нова музика Здраво Млади го најави своето осмо фестивалско издание кое оваа година ќе се случи на 1 септември на веќе познатата локација во Младинскиот културен центар во Скопје.

zm2018

 

Овогодишниот фестивал, најавуваат организаторите, ќе биде целодневен со информативната објава дека стартува и фестивалскиот билет со претпродажба кој оваа година изнесува неверојатни 300 денари.

Фестивалската билет-понуда трае до 1-ви јуни, ден кога фестивалот Здраво Млади ќе ги најави и првите 3 изведувачи.

За потсетување, во изминатите 7 изданија на фестивалот Здраво Млади имавте можност да ги видите и слушнете во живо Slowdive, King Khan And The Shrines, K-X-P, Lee Ranaldo & EL Rayo, Follakzoid, Moon Duo, Prinzhorn Dance School, Metz, Gonjasufi, !!! (Chk Chk Chk), FM Belfast, Chinawoman, Matias Aguayo, Rebolledo, Ulrich Schnauss, DJ Rashad & DJ Spinn, No Age, Bomb the Bass и многу други.

Фестивалските билети во претпродажба можете да ги набавите преку продажната мрежа на MkTickets, како и на билетарница на Младинскиот културен центар во Скопје.


Have you tried love for change?

04.06.2018

Тумороид… Што претставува тумороидот? Некаква надеж? Проекција на нечие тело во иднината или тоа е едноставно слеп патник што присуствува на скопска свадба? (забрането ми ...

Политиката како дијалог на глуви или лоши судбински проценки
кон „Брегот на Утопија“ Бродолом

04.06.2018

Кон вториот дел од трилогијата на Том Стопард „Брегот на Утопија“ (Бродолом); режија: Алексеј Бородин, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Нели Уварова, Алексеј Мјасников, Евгениј ...