Концерт на Millions of Dead Tourists во Ла Кања

12 октомври Ла Кања

[ ]

Грчкото трио Millions of Dead Tourists во рамките на нивната кратка јужнобалканска турнеа ќе настапи на 12 октомври во клубот Ла Кања.

Balkan-tour-2017-2

Millions of Dead Tourists се трио од Атина со хардкор минато кое создава музика, како што сами ја нарекуваат – bass class electronics. Покрај двете бас гитари, користат секвенцери, аналогни сајзери и многу педални ефекти. По ланскиот феноменален настап во Ла Кања, Millions of Dead Tourists ќе настапат со уште една контролирана забегана уживанција. Концетот е закажан за четврток, 12-ти октомври во 21:30 часот. Влезот на концерот е слободен.

 

06.02.2018

Ибзен забележал дека насловот на оваа негова бесмртна пиеса го оставил како Хеда Габлер, а не како Хеда Тесман токму заради нејзиниот социјален контекст, бидејќи ...

Супстанцијата на болката
кон концертот на Algiers, 2 февруари 2018 МКЦ

03.02.2018

Што прави некој кој што нема попаметна работа во Скопје? Оди на концерт на Algiers во МКЦ. фотографии: ЗдеПе   Кои се „Алжирците“? Алжирците се ...