Слушачка промоција на деби албумот на Телемама и Пиколомини „Краток албум за двајца“

24 април 2018 Винил 21:00

[ ]

Телемама и Пиколомини го промовираат својот деби албум „Краток албум за двајца“ на независниот музички издавач Шарла Рекордс со слушачка промоција оваа сабота на 24 април во кафе барот Винил.

Telemama i Pikolomini - Kratok album za dvajca

Телемама и Пиколомини се соло артисти со веќе неколку албумски изданија зад себе, кои ги афирмираа, како на македонската, така и на регионалната независна музичка сцена. Оваа нивна албумска соработка доаѓа по супер успешниот сингл „Аника“ кој излезе минатото лето и кој не само што ги освои срцата на домашната публика, туку доживеа и солиден интернационален успех. Легендарното њујоршко радио WFMU ја вклучи во својата програма, следено од неколку канадски инди радио станици, европски независни музички портали, а во некогашните југословенски простори беше еден од хитовите за 2017 година.

„Краток албум за двајца“ е мини колекција од 7 композиции напишани од Давид Ангелевски и Драгана Заревска и е обид да се изгради музичко-тематски контекст околу Аника. Се работи за лирски топол и автентичен израз составен од различни музички стилови во кои се слеваат мали приказни, околности и ликови кои припаѓаат на нашето секојдневие, овде и сега. Уникатниот глас на Драгана Заревска повеќе од успешно го води слушателот низ овие за нив досега неистражени музички територии. Комплетната авторска и продукциска работа, дизајн и подготовка се дело на Давид Ангелевски и Драгана Заревска.

Албумот ќе биде објавен како дигипак ЦД издание достапно во ограничен број копии во сабота, а од наредната недела ќе може да се преземе дигитално од бендкемп профилот на Шарла Рекордс.

 

Have you tried love for change?

04.06.2018

Тумороид… Што претставува тумороидот? Некаква надеж? Проекција на нечие тело во иднината или тоа е едноставно слеп патник што присуствува на скопска свадба? (забрането ми ...

Политиката како дијалог на глуви или лоши судбински проценки
кон „Брегот на Утопија“ Бродолом

04.06.2018

Кон вториот дел од трилогијата на Том Стопард „Брегот на Утопија“ (Бродолом); режија: Алексеј Бородин, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Нели Уварова, Алексеј Мјасников, Евгениј ...