Shock Troopers десетгодишнина во МКЦ

25 ноември 2017 МКЦ 21:00

[ ]

Метал-хардкор бендот Shock Troopers го прославува својата десетгодишнина од постоењето на групата со концерт на 25-ти ноември во Младинскиот културен центар во Скопје со почеток во 21:00 часот.

ST-MKC1

Кирил Манчевски, Иван Јованов, Виктор Андоновски, Владимир Петковиќ и Драган Теодосиев, попознати под името Shock Troopers во овие 10 години издадоа 2 албуми – “Split with Remrants”, за Insulin Addicted Records во 2012 и „Лешинари“, реализиран за  Diehard Records во 2013.  Европската турнеја ја имаа во септември и октомври 2014.

Гости на концертот на Shock Troopers се Gargoyles и Schwartzen. Влезници во претпродажба на билетара на МКЦ по цена од 200 денари, на врата 250 денари.

 

Галактичкиот џез на Меката машина
кон концертот на Soft Machine во Станица 26

16.03.2018

Што и да внесуваме во машината на повисоки мисловни скалила, машината ќе процесира – значи, ние се храниме со вртење на страниците длабоко во себе… ...

11.03.2018

Еднаш како млад прочитав еден дневник на Кокто. Отварајќи ја првата страна следеше: „Без опиум – плановите, браковите и патувањата ми се чинат будалести како ...