Fighting Windmills со свиречка промоција во Менада

26 април 2018 Менада 21:00

[ ]

Издавачката куќа Шарла ја најави свиречката промоција на петтиот албум на Fighting Windmills – An Exercise in Surprise која ќе се случи на 26 април во клубот Менада во Скопје.

FWP

За новиот издавачки зафат, Шарла најавува: „Како некаков скопски ‘fool on the hill’, комплексни и автентични (ма налудничаво свои) и во паметен конфликт со редот и мирот, оваа петорка веќе десетина години ја чува котлината од силно размножените културно-рекреативни штеточини во воздух и на земја. Тајни херои се тоа, драги.“

Свиречката промоција на новиот албум на Fighting Windmills со лусузно це-де издание ќе се одржи на 26 април, четврток, во адаптираниот амбиент на клубот Менада во Старата скопска чаршија.

 

Апотеза на моралната дисторзија
кон „Мизантроп“ во продукција на Комеди Франсез

05.08.2018

режија: Клемен Ервиен Лежер главни улоги: Лои Корбери, Аделин Дерми, Ерик Женовезе, Џенифер Декер, Серж Бадасариан и Флоренс Виала   „Мизантроп“, најзагадочната пиеса на Молиер, ...

13.07.2018

Рускиот академско-младински театар од Москва, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Андреј Сипин, Рамилја Искандер, Александар Доронин   Третиот дел од оваа епохална сага на Том ...