Концерти на Yva & The Toy George во „Ако никој не свири“ и „Ла Кања“

26 август @ Канал 103, 27 август @ Ла Кања

[ ]

Yva & The Toy George е соло проект на Ива Станишиќ, музичар и продуцент од Белград, која веќе долги години живее и работи во Рим, Италија. Создава непредвидлива електронска музика за танц отворена за разноразни влијанија. Од електро и техно, преку панк и хип-хоп, па се до афро-латино ритмика и балкански и ориентални звуци. Паганската поп егзотика и нејзината харизматична сценска појава се отворена покана за журка.

Yva & The Toy George - photo 1

Дел е од повеќе бендови и проекти кои се дел од независната италијанска музичка сцена, како Le Truc und Die Maschine  и Invasioni Balcaniche. Неодамна го објави нејзиниот втор албум “Slavia Divinorum“, за српската етикета Mascom.

Концертите кои се дел од нејзината балканска турнеја се во организација на Задруга 5060 од Скопје.

 

Го презентираме Куманово насекаде
интервју со Филип Михајловски од Khara

18.09.2018

  Khara – од каде името за групата, значењето/потеклото? Според монголската митологија, Кара е името на првиот шаман, што враќал мртви луѓе во живот. Приказната ...

16.09.2018

На 6 септември во клубот „Ла Кања“ во старата скопска чаршија низ слушачка промоција ни беше претставено новото чедо на Давид Ангелевски пророчки насловено „Бела ...