Најавен „Земјотрес“ на 3-ти февруари

3 февруари 2018 МКЦ 19:00

[ ]

Фестивалот на независна музика Земјотрес го најави најновото издание на годишната смотра на домашните независни издавачи и состави, која ќе се случи со најавените 23 артисти кои ќе настапат на 3-ти февруари 2018 во Младинскиот културен центар во Скопје.

Z6

И оваа година како и минатите, освен музичката програма која ќе се одвива на три бини, во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.
Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи, инициран од Направи Заедно (сегашен Балкан Велики), Sixtynine Records и PMG Recordings во 2012 година. Земјотрес секоја година ви го презентира најсвежото од македонската алтернативна музичка сцена.

На шестото издание на Земјотрес ќе настапат:
Александар ВеликиAstrolungsBaklava,
Душко ЈаневскиE.B.A.M.GargoylesЈаничариKHARAЉубојна,
Љупа АнгеловMammoth & Yashem, Мирко Попов,
МорфејНема ЛабавоПалиндромПоган Паган,
Сашо МитревскиSchwartzenSethstat Jazz & Мирко Попов,
Short Fuse HeroString ForcesTrendKill и YÖU.

 

Независните издавачи кои на фестивалот ќе презентираат свои изданија се PMG RecordingsSixtynine Records, Kran Records, Diehard Booking & Records, Ако никој не свири, Шарла, Deny Records, BTKRSH, Green Hill Records, Drop series, Post Global, Балкан Велики и Критика.

Влезниците за Земјотрес ќе чинат 150 денари / на врата: 200 денари /, а продажбата на влезници во ограничен број започнува на 16-ти јануари на билетарата на МКЦ.

 


Have you tried love for change?

04.06.2018

Тумороид… Што претставува тумороидот? Некаква надеж? Проекција на нечие тело во иднината или тоа е едноставно слеп патник што присуствува на скопска свадба? (забрането ми ...

Политиката како дијалог на глуви или лоши судбински проценки
кон „Брегот на Утопија“ Бродолом

04.06.2018

Кон вториот дел од трилогијата на Том Стопард „Брегот на Утопија“ (Бродолом); режија: Алексеј Бородин, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Нели Уварова, Алексеј Мјасников, Евгениј ...