20 години Транс сцена во Maкедонија

Оваа 2016-та година се навршуваат 20 години од македонската psychedelic транс сцена. Urban Dance и Digital Dance во соработка со нашите најголеми издавачки куќи – Bhooteshwara, Glowing flame, Forestdelic records, Afadrenalin & Deco team го сфатија како обврска одбележувањето на овие прекрасни 20 години.
Заради најголемата еуфорија решија тоа да се случи на 31-ви декември, во рамките на новогодишниот дочек. На два подиума во Младинскиот културен центар, на 31 декември ќе ве дочекаат 11 диџеи, со свои најдобри сетови од изминатите 20 години, заедно со двајца исклучителни гости кои ќе го направат дочекот на 2017 година едно незаборавно доживување.

tm

TALAMASCA – Dacru Rec / Франција
(special set – BRIEF HISTORY OF TRANCE)
Убедливо најголемиот светски транс артист кога станува збор за мелодија, гоа и еуфорија.

FUNGUS FUNK – Pixan, Sangoma rec / Русија
Убедливо најголемиот светски транс артист за потврда варијанта на она што го уживаме.

YUDHISTHIRA – Forestedlic rec / Македонија
Врвно ‘forest’ доживување.

IMAGINАRY SIGHT – Glowing Flame rec / Mакедонија
Врвна светска психоделија.

BLISARGON DEMOGORGON – Bhooteshwara rec / Mакедонија
Пионерот не само на домашниот туку без претерување пионерот и на светскиот ‘dark’ звук.

KALA – Forestedelic Rec / Mакедонија
Моментот кога урбаната атмосфера станува природа.

PHOBOS AZAZEL – Bhooteshwara rec / Mакедонија
За вистински некомпромисен старт на вечерта.

TRY 2 FLY – BMSS rec / Mакедонија
Перфектен спој на Ying i Jang од трансот. Full on без кич и дарк за заљубени.

SATELLITE / Digital Dance / MK @ NAVIGATOR / Digital Dance / Mакедонија
Creme de la creme на сцената со врвни сетови од овие 20 години.

BUSHAVA AZBUKA – Digital Dance / Mакедонија
GOA flash back од првите магични години од трансот.

Deco by AFADRENALIN and Deco Crew

 

Претпродажба во 1/2 Југотон и мрежата на Купи карти за сè низ државата по специјална цена за првите 200 влезници од 400 ден, а потоа 500 ден. Детална листа на продажни места тука.

FB настан

19.04.2018

„Кралот на Бетајнова“ режија: Милан Нешковиќ, улоги: Ненад Јездиќ, Војин Ќетковиќ, Никола Ракочевиќ, Милена Живановиќ, Анѓелка Симиќ, Небојша Миловановиќ, Михајло Јанкетиќ, Мина Обрадовиќ   Цанкар ...

09.04.2018

Трите термини на големите холивудски студија за пласирање на своите нови блокбастери се Велигденските празници, летото и Божиќните и Новогодишните празници. Првиот од нив мајсторски ...