Промоција на „Бела птица, црн бран“ новиот албум на Пиколомини

6 септември 2018 Ла Кања

[ ]

Пред нас е третиот албум на како што дел од музичката јавност ќе каже „понекогаш популарниот“ соло артист/one man band Пиколомини. Наследникот на ,,Меѓу митови и бомби” од 2014 година се вика ,,Бела птица, црн бран”’ и излегува овој четврток.

п-бпцб
Се работи за 10 нови ствари направени во post punk/indie/new wave манир, но со многу стилски варијации кои го прават овој албум вистински предизвик за секој пар љубопитни уши. Силен приговор на реалноста, но и акт на музичка љубов и можно прибежиште за неприлагодените на овој засега тешко разбирлив век, барем за оние родени и делумно пораснати во минатиот:). Како гости на овој материјал се појавуваат Кристина Горовска (Бернајс пропаганда), Надежда Рубен (Поган паган) и Соња Димитриоска (КЛО). Затоа, драги наши, ова се повеќе од доволно причини, во четврток на 6 септември во 20 часот да дојдете во Ла Кања и заеднички да го преслушаме и да наздравиме за ова издание. Албумот ќе излезе на CD во ограничен тираж по цена од 200 денари и ќе може да се набави за време на промоцијата. Се гледаме.

 

 

Последното издание на Пиколомини „Дева EP“ достапно на Шарла

 

 

Го презентираме Куманово насекаде
интервју со Филип Михајловски од Khara

18.09.2018

  Khara – од каде името за групата, значењето/потеклото? Според монголската митологија, Кара е името на првиот шаман, што враќал мртви луѓе во живот. Приказната ...

16.09.2018

На 6 септември во клубот „Ла Кања“ во старата скопска чаршија низ слушачка промоција ни беше претставено новото чедо на Давид Ангелевски пророчки насловено „Бела ...