Blla Blla Blla... со ново издание и промотивен концерт

2 ноември 2017 МКЦ

[ ]

Скопскиот состав Blla Blla Blla… за инди-етикетата Балкан Велики го реализираше EP изданието Më puth / Ke kujdes и воедно го најави големиот промотивен концерт на нивното последно албумско остварување Brum për medioferr кое ќе се случи на 2 ноември во Младинскиот културен центар во Скопје.

BBB2

Më puth / Ke kujdes EP-то содржи две ремикс песни и е снимено во студиото на  Blla Blla Blla во Ѓорче Петров во 2016 од Дејан Еврушоски. Продуцент на изданието е Васко Атанасоски, додека за миксот и мастерингот беше задолжено Студио 1060, со Дени Крстев и Васко Атанасоски. Оригиналната верзија на Më puth може да се најде на албумот Brum për Medioferr (2017, Password Production).

Воедно, Blla Blla Blla… го најави и промотивниот концерт за албумот Brum për Medioferr, кој минатиот месец беше реализиран како винилно издание, со неколку слушачки промоции. Концертот е најавен за 2 ноември во Младинскиот културен центар во Скопје.

19.02.2018

Национален театар од Лондон Режија: Мариан Елиот Главни улоги: Ендрју Гарфилд, Расел Тоуви, Нејтан Лејн, Дениз Гау, Хана Пит, Џејмс МекЕрдл, Нејтан Стјуарт-Џарет, Стјуарт Енџел, ...

06.02.2018

Ибзен забележал дека насловот на оваа негова бесмртна пиеса го оставил како Хеда Габлер, а не како Хеда Тесман токму заради нејзиниот социјален контекст, бидејќи ...