B.o.r.g.

________ [Критика 042]

[ ]

Borg Borg 1999

1 Space calling 4:59
2 Kuiper belt 5:21
3 Lunar picknick 4:18
4 Star pub 5:35
5 Full Moon 3:44
6 Maryquaye 5:07
7 Time Is flying 3:22

 

B.o.r.g. е Владимир Каевски. Сите семплови исчистени, компонирани, аранжирани, програмирани, изведени, миксани и продуцирани од B.o.r.g. Снимено во Cyber Space студио во Скопје 1998.

B.o.r.g. / клавијатури . Нора / вокал . Гриша Смургоски / гитара . Венцислав Смаќоски / тапани . Сашо Георгиевски / конги . Рубин Кантар / вокал . Роберт Лакински / бас

Сите песни напишани од B.o.r.g., освен Time is Flying – Гриша, Кантар, Лаки, Цине, Сале, и B.o.r.g.
Текстовите ги напиша B.o.r.g., освен Kuiper Belt – B.o.r.g. и Рубин Кантар и Time is flying – Горан Апостолоски.

Дизајн на обвивка: Сашо Бајрактаров
Мастеринг: Prime CD London

© 1999 B.o.r.g / Cyber space production

 

п р е з е м и   с л о б о д н о

 

Апотеза на моралната дисторзија
кон „Мизантроп“ во продукција на Комеди Франсез

05.08.2018

режија: Клемен Ервиен Лежер главни улоги: Лои Корбери, Аделин Дерми, Ерик Женовезе, Џенифер Декер, Серж Бадасариан и Флоренс Виала   „Мизантроп“, најзагадочната пиеса на Молиер, ...

13.07.2018

Рускиот академско-младински театар од Москва, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Андреј Сипин, Рамилја Искандер, Александар Доронин   Третиот дел од оваа епохална сага на Том ...