[преслушуваме] Пиколомини

Бела птица, црн бран [Шарла]

[ ]

Музика, текст и аранжман: Давид Ангелевски. „Викторија“ текст на Кристина Горовска. „Дева“ текст на Блаже Конески (песните Бура, Жед и Грабеж). „Само на еден ден“ вокал Соња Димитриоска „Викторија“ вокал Кристина Горовска. „О Граѓани“, „Понекогаш слобода“ и „Дева“ вокал Надежда Рубен. Снимено во ФК Градски Ѕид. Продуцент: Давид Ангелевски. Фотографија на омот: Иван Илиев.

6 септември 2018 Шарла

 

10.11.2018

Кон „Царството на мракот“ од Л.Н.Толстој во продукција на Народно позориште од Белград Режија: Игор Вук Торбица Главни улоги: Олга Одановиќ, Хана Селимовиќ, Вања Ејдус, Љубомир ...

Поздрав до следната можна средба, you fu.kin genius
Thurston Moore на Скопскиот џез фестивал

28.10.2018

Петок попладне. Ги привршувам обврските и полека навлегувам во она што ме чека вечерта, точно на полноќ, повторната средба со еден од моите музички херои ...