[преслушуваме] Разни изведувачи

Broken Fragments of Memories, An Abstract Sound Compilation [AMPEFF Records]

[ ]

Amplidyne Effect, Тони Димитров, Нискоградба, Post Global Trio, Muzak, Mnemonic45, Analogie, Самоил Радински, sin.us, Slow Tremor, Kronom и Entartete Musik (Македонија), Solipsism (Велика Британија), Christophe Bailleau, A Limb (Белгија), Whettman Chelmets (САД), Jordan Christoff, Anarchist Mountains (Канада), José Soberanes (Мексико), Piscine (Франција), Jet Jaguar (Нов Зеланд), Sebastian Zangar (Германија), Binary Relation (Украина), Giovanni Alibrandi & Francesco Lipari (Италија) и Augen (Португалија).

Куратори: Мартин Георгиевски и Димитар Додовски. Дизајн на насловната страница: Мартин Георгиевски. Насловна фотографија: Martin Hawk (Dubnotic), Церипашина, Попова Шапка (декември 2017). Дополнителен мастеринг: Мартин Георгиевски.

14 август 2018 AMPEFF Records

 

Го презентираме Куманово насекаде
интервју со Филип Михајловски од Khara

18.09.2018

  Khara – од каде името за групата, значењето/потеклото? Според монголската митологија, Кара е името на првиот шаман, што враќал мртви луѓе во живот. Приказната ...

16.09.2018

На 6 септември во клубот „Ла Кања“ во старата скопска чаршија низ слушачка промоција ни беше претставено новото чедо на Давид Ангелевски пророчки насловено „Бела ...