Македонски документ

чекор втор / реиздание [Критика 003]

Македонски документ, чекор втор
дигитално реиздание [Критика 003]

1995, CD002 дискографската работилница ТРОТ

MKD2.1

MKD2.2

1. Inola X „Сепак постои утро во мене“
септември 1985 / Горазд Чаповски, Жарко Серафимовски, Валентин Забијакин, Ристо Вртев / Снимено во М2 студио, МРТ

2. Тело-Наука Совршена „Страв
Во живо на Суботица фестивал 1989 / Сашо Клекоски, Роберт Калајџиевски, Тони Гоздоски, Елени Кубатова

3. Гино де Гаги и нивните страсти „Камбаните“
јуни 1985 / Маријан Бојаџиев, Драган Гиновски, Соња Рафајловска, Душан Ристевски, Петар Јанков, Александар Богдановски / Снимено во Аудиолаб, Скопје / Продуцент: Тоше Поп-Симонов

4. Сарацени „Не брини“
април 1981 / Владимир Петровски Картер, Шпенд Ибрахим, Горан Трајкоски / Снимено во МВ студио, Скопје / Продуцент: Миле Врчаковски

5. Ракетамагазин “Mystery train”
март 1991 / Мирослав Тодоровски, Васил Христов, Борис Георгиев, Ѓокица Зафировски / Снимено во Аудиолаб, Скопје / Продуцент: Тоше Поп-Симонов

6. Xavier Acid „Walter го брани Сараево“
јуни 1984 / Илија Талев, Сашо Ралевски / Снимено во студио Микс, Битола / Продуцент: Илија Талев

7. The Hip “U.F.O.”
февруари 1995 / Александар Лазаревски, Михајло Илиќ, Горан Поповски / Снимено во студио Тра Ла ла, Скопје / Продуцент: John Robb

8. Frontal Cortex “Run through the wood”
август 1984 / Никола Ѓоргиев, Стојанчо Арнаудов, Никола Јонески, Соња Јонеска / Снимено во студио Солза, Охрид / Продуцент: Климент Ангеловски

9. Sors “Old story”
мај 1995 / Павел Дробицки, Жарко Мирацалиев, Лазар Коцев / Снимено во студио Солза, Охрид / Продуцент: Климент Ангеловски

10. Орион „Обединети во омраза“
февруари 1992 / Перо Петровски, Горан Наумовски, Игор Ѓориевски, Александар Секуловски / Снимено во М2 студио, МРТ / Продуцент: Валентин Скендеровски

11. Санаториум „Без разум и свест“
Јенуари 1992 / Перо Стефановски, Константин Качев, Горан Атанасов, Горан Станковиќ / Снимено во М2 студио, МРТ / Продуцент: Брацо Зафировски

12. Чиста околина „Јас сум шеф“
август 1984 / Ристо Солунчев, Рифат Емин, Горан Стојковски / Снимено во домашно студио / Продуценти: Ицки и Рифат

13. Александар Македонски „Ако биде сé во ред“
март 1995 / Владимир Петровски Картер, Борис Георгиев, специјални гости Keti & Co. / Снимено во стидио К.А.И., Скопје / Продуцент: Картер

14. Соломонов печат „Лола“
април 1995 / Туркан Весел, Игор Ромевски, Герасим Трпков / Снимено во Cyber space studio, Скопје / Продуцент: Владимир Каевски

15. Клеопатра „Октомври“
Јасмина Трпкова, Туркан Весел / Снимено во М2 студио, МРТ / Продуцент: Коле Кимовски

16. Герузија „Небо“
јануари 1995 / Роберт Милески, Илче Волкан, Оливер Петровски / Снимено во студио 24, Битола / Продуценти: Милески и Петровски

17. Dead Breakfast Posse “Master of the Donians”
април 1992 / С. Несторовски, D. Maisel, Ludwig, Г. Ѓоргиевски, Miguel Diabo, Dead Ed / Снимено некаде во Амстердам / Продуцент: Dead Ed

download

Европската вожња на скопската линија
Кон фестивалот Cinedays 9-19 ноември

24.11.2017

Од 9 до 19 ноември, во организација на Младинскиот културен центар се одржа 16-то издание на меѓународниот фестивал на европски филм Cinedays. Овогодинешното мото на фестивалот ...

21.11.2017

На затворањето на „Синедејс“ во неделата се случи македонската премиера на „Исцелител“, дебитантското остварување на режисерот Ѓорче Ставревски, кој по долгогодишна работа на ова негово ...