[видео] FIN Project & Kaly ft. Васко Атанасоски & Tena Rak

Дај некој благослов

[ ]

Официјално видео за песната „Дај некој благослов“  од албумот “RE: vision” на FIN Project. Музиката компонирана, аранжирана и продуцирана од Никола Стојковски. Текст: Васко Атанасоски. Сцените се земени од филмот „Малиот бог на љубовта“, напишан, режиран и монтиран од Жељко Сошиќ. Продуцент: Жељко Сошиќ / Dogma studio – Подгорица. Роберт Јазаџиски / Кавал филм – Скопје, Ратко Јовановиќ / Горатон – Подгорица. Копродуцент: Бранислав Срдиќ /A Atalanta – Љубљана, Роберт Јазаџиски / Кавал филм – Скопје. Директор на фотографија: Димитар Попов. Музичка видео монтажа: Атанас Георгиев. Главни улоги: Никола Ристановски, Нина Виолиќ, Милан Гутовиќ, Светлана Бојковиќ, Бранимир Поповиќ и Нада Вукичевиќ.

 

Апотеза на моралната дисторзија
кон „Мизантроп“ во продукција на Комеди Франсез

05.08.2018

режија: Клемен Ервиен Лежер главни улоги: Лои Корбери, Аделин Дерми, Ерик Женовезе, Џенифер Декер, Серж Бадасариан и Флоренс Виала   „Мизантроп“, најзагадочната пиеса на Молиер, ...

13.07.2018

Рускиот академско-младински театар од Москва, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Андреј Сипин, Рамилја Искандер, Александар Доронин   Третиот дел од оваа епохална сага на Том ...