[преслушуваме] Мариналеда

Драги [Балкан Велики]

[ ]

Вокал и гитара: Марко Новески. Тапани: Владо Крстевски. Бас: Благоја Камчевски. Музика: Мариналеда. Текст: Марко Новески. Аранжман: Мариналеда. Дејан Мердовиќ-Дежан: вокали на „Ќе те боли малку“. Цртеж на омот: Синиша Цветковски. Дизајн на омот: Благоја Камчевски. Продуцент: Васко Атанасоски и Мариналеда. Снимено, миксано и мастерирано од Дени Крстев во [Студио 1060] во периодот јануари – јуни 2018.

12 јуни 2018 Балкан Велики

 

 

23.11.2018

Средновековното превирање на Словенските народи во седмиот и осмиот век веројатно криело многу приказни и легенди каде се преточувала судбината на многу великодостојници. Пребонд, старешината ...

Го окупирав Wall Street во 84-та
интервју со Lydia Lunch

22.11.2018

фотографии: Зден   Здраво Лидија, фантастично е да те имаме во Скопје, некои од нас го чекаа ова со години. Ја обожавам твојата работа и ...