[видео] The Mole Pack

Gamblin’ Man

[ ]

Од деби албумот на The Mole Pack – “Gambling Man”. Димитар Даневски (ритам и соло гитара), Александар Ѓорѓиески (вокал и усна хармоника), Теодор Бошков (бас гитара) и Глигор “Гишо” Динев (тапани). Музика и текст: Димитар Даневски. Снимено, миксано и мастерирано од Ѓорѓи Вацев. Видеото монтирано од Димитар Даневски и Александар Ѓорѓиески.

 

 

Take me to the bottom, draw me a whiskey blade
O I want to go, O I don’t want to live this way
Reefer, booze and dough, the things that I can trade
O darn you, darn you I can’t get rid of you,
A gambling man, that’s what you did,
a gambling man, can’t you understand?

My old friends told me, better watch out boy
O she’s fine, O’ she’s a keeper I told them so
Dazed me, killed me, left me, dried all of my joy
O darn you, darn you all I gave in you
A gambling man, that’s what you did,
a gambling man, can’t you understand?

Апотеза на моралната дисторзија
кон „Мизантроп“ во продукција на Комеди Франсез

05.08.2018

режија: Клемен Ервиен Лежер главни улоги: Лои Корбери, Аделин Дерми, Ерик Женовезе, Џенифер Декер, Серж Бадасариан и Флоренс Виала   „Мизантроп“, најзагадочната пиеса на Молиер, ...

13.07.2018

Рускиот академско-младински театар од Москва, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Андреј Сипин, Рамилја Искандер, Александар Доронин   Третиот дел од оваа епохална сага на Том ...