[преслушуваме] Триангл

Глинено око / Дозволи ми промена, сингл [Југодиск]

[ ]

Глинено око: музика – Александар Стефановски – Јаблан. Дозволи ми промена: музика – Кокан Пандиловски. Александар Стефановски – Јаблан: гитара, Кокан Пандиловски: гитара, Трајко Каров: тапани и Тодор Василев – Тоше: гитара. Продуцент: Славе Димитров. Славе Димитров: пијано, Никола Димушевски – Кокан: клавијатури. Ѓорги Крстевски: илустрација. Жарко Митиќ: фотографија. Бранислав Петковиќ: дизајн на омот.

декември 1981 Југодиск

 

Го презентираме Куманово насекаде
интервју со Филип Михајловски од Khara

18.09.2018

  Khara – од каде името за групата, значењето/потеклото? Според монголската митологија, Кара е името на првиот шаман, што враќал мртви луѓе во живот. Приказната ...

16.09.2018

На 6 септември во клубот „Ла Кања“ во старата скопска чаршија низ слушачка промоција ни беше претставено новото чедо на Давид Ангелевски пророчки насловено „Бела ...