[преслушуваме] Spectrum

Hiraeth [самоиздание]

[ ]

Сите песни напишани, компонирани и отсвирени од Spectrum. Стефан Петановски – гитара, Филип Мирчевски – тапани, Стефан Митев – гитара и Александар Јарчевски – бас гитара. Гости на албумот: Pellumb Qerimi – соло гитара на Emotionsweep, Donika Domazeti, Минела Богдановиќ и Александар Здравков – хор на Hymn of Persecution. Тапаните снимени од Ненад Трифуновски Трипе, гитарите снимени од Spectrum. Миксано, едитирано и мастерирано од Александар Јарчевски. Продуценти: Spectrum. Фронт-обвивката насликана од Катерина Димитровска (Luna Aditeya). Фронт-обвивката фотографирана и дигитализирана од Стефан Рајхл. Фотографија: Атанас Стојановски.

20 април 2018 самоиздание

 

12.10.2018

„Слугинки“ е една од најизведуваните пиеси во историјата на театарот. Напишана и изведена за првпат во 1947 година во Париз во режија на легендарниот Луј ...

01.10.2018

Јетон Келменди е поет кој првиот чекор во стихот го прави од стаменоста на молкот. Кога ја читаме неговата поезија имаме впечаток дека неговиот стиховен ...