[видео] Fighting Windmills & Sethstat

In C во живо во Фросина

[ ]

Снимено на 16 декември 2016 година, во Кино Фросина, Младински Културен Центар – Скопје. Тонски снимател: Ненад Трифуновски. Миксер: Влaдан Дробицки. Графички дизајн: Филип Букршлиев. Видео: Антоние Весковски. Програмски забелешки: Дени Омерагиќ. Компонирано од Тери Рајли, во 1964 година. Аранжирано и толкувано од Fighting Windmills и Sethstat во состав: Нинослав Спировски (кларинет/сопран саксофон), Владан Дробицки (тромбон), Антоние Весковски (тапани/удиралки), Гоце Наумов (тапани/удиралки/електроника), Филип Букршлиев (гитара), Панче Бујуклиев (аналоген синтесајзер), Павел Дробицки (електричен бас) и Дени Омерагиќ (контрабас/синтесајзер). Издадено за PMGjazz (001) на 5 мај 2018 година.

 

Апотеза на моралната дисторзија
кон „Мизантроп“ во продукција на Комеди Франсез

05.08.2018

режија: Клемен Ервиен Лежер главни улоги: Лои Корбери, Аделин Дерми, Ерик Женовезе, Џенифер Декер, Серж Бадасариан и Флоренс Виала   „Мизантроп“, најзагадочната пиеса на Молиер, ...

13.07.2018

Рускиот академско-младински театар од Москва, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Андреј Сипин, Рамилја Искандер, Александар Доронин   Третиот дел од оваа епохална сага на Том ...