[преслушуваме] Avadarxi Ensemble

Kavadarci Xi [KING GONG Internacional]

[ ]
Снимено на 8 јануари 2018 година. Изведено и импровизирано од Нинослав Спировски [кларинет], Бисера Базер [тромбон], Јордан Костов [армоника], Филип Буркршлиев [гитара], Гоце Наумов [тапани и перкусии], Кристијан Новковски [перкусии], Дени Омерагиќ [контрабас и електроника]. Напишано од Јордан Костов. Инженер на звук: Бојан Угриновски. Дизајн на обвивка: Евгени Бондаренко.

 

22 април 2018 KING GONG Internacional

 

 

Го презентираме Куманово насекаде
интервју со Филип Михајловски од Khara

18.09.2018

  Khara – од каде името за групата, значењето/потеклото? Според монголската митологија, Кара е името на првиот шаман, што враќал мртви луѓе во живот. Приказната ...

16.09.2018

На 6 септември во клубот „Ла Кања“ во старата скопска чаршија низ слушачка промоција ни беше претставено новото чедо на Давид Ангелевски пророчки насловено „Бела ...