Концертниот хепенинг „Скопје тест“ премиерно на скопскиот Кеј

Кеј 13-ти ноември Скопје 15:00

[ ]

Скопје тест“ е еднодневен музички настан во организација на Задруга 5060 од Скопје, кој ќе се одржи денес на јавниот простор на скопскиот Кеј 13-ти ноември, наспроти Дрво декор, на еден малкуте преостанати негови слободни делови.

st
Во разновидната музичка програма со различни генерации музичари и музичарки од независната и експериментална сцена учествуваат: Електро Култура, Нора, Александар Ордев и Александар Ников, КННТ, Тодор Караколев, Светлост, Јоана, Mnemonic45, Ивана Харикли и Flora Pitrolo (A Colder Consciousness DJ сет).  Настанот започнува на скопскиот Кеј во 15 часот.

Наскоро 5060 започнува и музичко издаваштво, а добар дел од артистите во лајнапот се дел од прикаската. Задруга 5060 е замислена како платформа за независна културна продукција. Претходни позначајни настани на Задруга 5060 се мултимедијалниот настан “Костурница Велес“, “Споменици на револуцијата“ – патувачка изложба на Марко Кројач и Уметничка резиденција Папрадиште.

„Скопје тест“ се одржува во соработка со КУЛА колективот, медиумски поддржан од музичкото радио Канал 103.

 

10.11.2018

Кон „Царството на мракот“ од Л.Н.Толстој во продукција на Народно позориште од Белград Режија: Игор Вук Торбица Главни улоги: Олга Одановиќ, Хана Селимовиќ, Вања Ејдус, Љубомир ...

Поздрав до следната можна средба, you fu.kin genius
Thurston Moore на Скопскиот џез фестивал

28.10.2018

Петок попладне. Ги привршувам обврските и полека навлегувам во она што ме чека вечерта, точно на полноќ, повторната средба со еден од моите музички херои ...