[преслушуваме] Музак

„Метрополис“ Центар за култура – Битола 2017

[ ]

Музак Метрополис Центар за култура – Битола 2017 (CD 009)

 

Музика, аранжмани и продукција: Илија Талев / Музика за “Jungfrau”: Ивана Горгиевска / Музика за “Девојче”: Љубојна (Илија Талев) / Музика за “Благослов”: Ангеле Димовски (Илија Талев) / Текстови и глас за “Insomnia” и “Attention”: Ивана Ѓоргиевска

Снимено од октомври 2014 до март 2015, освен: “Девојче” (1997) и “Trance” (2000) / Мастеринг и постпродукција: Saso Recyd (септември-октомври, 2016)

Дизајн на обвивка и лого: Илија Талев / Печатено во Графо пром – Битола

Семплови:
Insomnia (Hall 9000 Version): Stanley Cubrick’s Odyssey 2001 – Hal 9000
Insomnia: Laibach – Gruda, OMD – Auto Industry
Attention: Laibach – Across The Universe, OMD – Radio Prague
Jungfrau: Wilhelm Tell Theatre
Melancholia: Pink Floyd – Eclipse, Pink Floyd – Learning To Fly, Pink Floyd – Nobody Home
Trance: The World Of Skin – Please Remember Me
Something: Coil – Something, Yazoo – Winter Kills
Piano Song: Ella Henderson – Missed, Midival Punditz – Naina Laagey
Девојче: Љубојна – Го фрлив умот на бериќетиве, Љубојна – Како ќе ги одвоиме, Љубојна – Љубам, барам, чекам, Љубојна – Мечта, Љубојна – Се разденва или зајдва, Љубојна – Тие пак ќе чекаат, Bulgarka Junior Quartet – Vospelo e pile choran garvan, Brenna McCrimmon – Saraka Inima Me, Brenna McCrimmon – Tri Mi Zvezdo
Благослов: Ангеле Димовски – Езгија, Петре Прличко – Манданата (Мис Стон), Louis Armstrong – St.James Infirmary, Peter Gabriel – Summertime
Rhythm: Teddy Wilson – I Got Rhythm

Have you tried love for change?

04.06.2018

Тумороид… Што претставува тумороидот? Некаква надеж? Проекција на нечие тело во иднината или тоа е едноставно слеп патник што присуствува на скопска свадба? (забрането ми ...

Политиката како дијалог на глуви или лоши судбински проценки
кон „Брегот на Утопија“ Бродолом

04.06.2018

Кон вториот дел од трилогијата на Том Стопард „Брегот на Утопија“ (Бродолом); режија: Алексеј Бородин, улоги: Илја Исаев, Денис Шведов, Нели Уварова, Алексеј Мјасников, Евгениј ...