[преслушуваме] Јордан Костов

Младо беспомошно слонче: Музика за театар [KING GONG Internacional]

[ ]

Напишано од Јордан Костов. Продуцент: Бојан Угриновски. Перформери: Quartet Consonance (песни 1-8) – Здравко Ангелов [кларинет], Игор Бакрачевски [кларинет], Петар Христов [кларинет] и Сашко Темелковски [бас кларинет]. Јордан Костов [армоника, 9,10,11,13], Оливер Јосифовски [контрабас, 9, 10], Славчо Коцев [тапани, 9, 10], Мицко Дамјановски [туба, 9, 10], Шерафедин Курт [уд, глас, 9,10], Боро Станковски [виолина, 12] и Ерхан Шукри [виолина, 12, 13]. Издадено во Кина преку Shangai Lezy Entertainment & Sport Co., Ltd.

20. Април 2018 KING GONG Internacional

 

Идеалистичко патување низ анархистичка Русија

21.05.2018

Кон првиот дел од трилогијата „Брегот на Утопија“ (Патување), Берег утопии. Часть 1. Путешествие, од Том Стопард во режија на Алексеј Бородин, во изведба на Рускиот ...

10.05.2018

Еминентната писателка Кица Колбе, добитничката на престижната награда „Роман на годината“ во 2006 за „Снегот во Казабланка“, деновиве ни подари нов, возбудлив роман, насловен „Земја ...