Suns

Мојот сон е само мој [Критика 045]

[ ]

MSESM - S1

1 Двајца 6:05
2 Зборувам? 6:05
3 Мисли 3:08
4 Врне 5:48
5 Белег 6:52
6 Обид 7:43
7 Гајле 1:19
8 Луѓе 4:49
9 Талог 5:32
10 Карпа 12:26
11 Зум 8:28
12 Мој 6:23

 

Suns се Ѓокица Зафировски, Андреј Анастасов и Саша Павловиќ

Снимено за 60 часови во “Go Go Studio”, Београд во ноември 1993 на Tascam MSR-24 1″ 24 trаck магнетофон и Tascam M-3500 миксер.
Снимател и тон мајстор: Горан Костиќ. Продуценти: Suns и Горан Костиќ

Ѓокица Зафировски – гитара, вокал и клавијатури, Андреј Анастасов – тапани и клавијатури и Саша Павловиќ – бас

Музика: Suns, освен „Врне“, „Талог“ и „Мој“ – Ѓокица Зафировски и „Луѓе“ – Бадмингтонс (Владимир Петровски Картер, Дејан Шкартов Деко и Борис Георгиев Бут) Аранжмани: Suns. Текстови: Ѓокица Зафировски, освен „Двајца“ – Ѓокица Зафировски/Саша Павловиќ, „Зум“ – Ѓокица Зафировски/Андреј Анастасов и „Луѓе“ – Владимир Петровски Картер.

Цртеж на обвивка: Елизабета Аврамовска. Дизајн на обвивка: Ѓокица Зафировски.
Фотографии: Игор Башески

 

1994 Kopriva records KRMC001 / касета | 2004 Lithium records CID LITIUM022 / CD  | 2018 Критика 044 / digital

 

п р е з е м и   с л о б о д н о

 

Идеалистичко патување низ анархистичка Русија

21.05.2018

Кон првиот дел од трилогијата „Брегот на Утопија“ (Патување), Берег утопии. Часть 1. Путешествие, од Том Стопард во режија на Алексеј Бородин, во изведба на Рускиот ...

10.05.2018

Еминентната писателка Кица Колбе, добитничката на престижната награда „Роман на годината“ во 2006 за „Снегот во Казабланка“, деновиве ни подари нов, возбудлив роман, насловен „Земја ...