[преслушуваме] Bernays Propaganda

My Personal Holiday [Балкан Велики]

[ ]

На оваа плоча Bernays Propaganda беа: Кристина Горовска – вокал, Васко Атанасоски – гитара, клавијатури и вокал, Џано Куч – тапани и перкусии и Ненад Трифуновски – бас.

Снимено, миксано и продуцирано од Ненад Трифуновски во Кино Фросина во Младинскиот културен центар – Скопје и студиото Бла Бла Бла во Ѓорче 2 во јануари 2010. Асистенти на снимање: Горан Стојчевски и Ален Хаџи Стефанов. Мастеринг: Carl Saff.
Сите текстови напишани од Кристина Горовска, освен „Овој ден да помине“ и “VIP in paradise” со Васко Атанасоски. Сета музика напишана од Васко Атанасоски, освен „Кога е доволно“ со Кристина Горовска.
Аранжирано и отсвирено од Bernays Propaganda, освен на 4, 5, 7, 8 и 9 заедно со Саша Павловиќ.
Превод на англиски јазик од д-р Миле Тантуровски и Калина Јанева.
Извршен тим: Владица Младеновски – Грга, Боле Тата и Мунгос.
Бенд фотографија: Игор Костов. Дизајн на обвивка: Кристина Горовска и Чаци Чавдаровска.

Оригинално издадено за Moonlee records 17 октомври 2010

12 јануари 2018 Балкан Велики

 

19.04.2018

„Кралот на Бетајнова“ режија: Милан Нешковиќ, улоги: Ненад Јездиќ, Војин Ќетковиќ, Никола Ракочевиќ, Милена Живановиќ, Анѓелка Симиќ, Небојша Миловановиќ, Михајло Јанкетиќ, Мина Обрадовиќ   Цанкар ...

09.04.2018

Трите термини на големите холивудски студија за пласирање на своите нови блокбастери се Велигденските празници, летото и Божиќните и Новогодишните празници. Првиот од нив мајсторски ...