[преслушуваме] FxPxOx

Не/Знаеш/Што/Е/Тоа/Човек [Балкан Велики]

[ ]

FxPxOx Не/Знаеш/Што/Е/Тоа/Човек Балкан Велики

 

„Еден од најдобрите бендови кои не сте ги слушнале. FxPxOx од Македонија, објавуваа за многу издавачки куќи. Обожавани од една рака луѓе кои им дадоа шанса да се покажат, FPO со последната плоча еволуираше од страствен младешки 625 треш во зрела панк форма. Тие ја стишија дисторзијата и го напреднаа пишувањето песни, создавајќи LP со тек и цел. Ограничено на 300 копии, направени за нивната турнеја во САД која никогаш не се случи заради очајнички пропаднатиот обид да се добие американска виза, оваа плоча никогаш не доби пристап до масите каков што заслужи. Едноставно, светот во кој живееме не им верува на сиромашните нации.“ – Third Party Records

 

FxPxOx на ова издание се: Васко (вокал), Раде (бас), Џано (тапани) и Трипе (гитара). Сниматели: Ален Хаџи-Стефанов и Ненад Неделков. Снимено во Клуб Кастро и E-Go-East Studio во ноември 2007. Оригинално издадено на Junk Cola, ThirdxParty и Направи Заедно.

11 јануари 2018 Балкан Велики

 

06.02.2018

Ибзен забележал дека насловот на оваа негова бесмртна пиеса го оставил како Хеда Габлер, а не како Хеда Тесман токму заради нејзиниот социјален контекст, бидејќи ...

Супстанцијата на болката
кон концертот на Algiers, 2 февруари 2018 МКЦ

03.02.2018

Што прави некој кој што нема попаметна работа во Скопје? Оди на концерт на Algiers во МКЦ. фотографии: ЗдеПе   Кои се „Алжирците“? Алжирците се ...