[преслушуваме] Букршлиев /Омерагиќ / Спировски

Одрон [PMG Jazz]

[ ]
Одрон II [Дени Омерагиќ]
Lonely Woman [Ornette Coleman]
Dark Elements [Нинослав Спировски]
Time Present [Филип Букршлиев]
ALS  / Одрон III [Букршлиев / Омерагиќ / Спировски]
Одрон I [Букршлиев / Омерагиќ / Спировски]
Time Past [Букршлиев / Омерагиќ / Спировски]
Интимен танц [Филип Букршлиев]

Нинослав Спировски: кларинет, тенор саксофон / Филип Букршлиев: гитара / Дени Омерагиќ: контрабас, бас гитара. Снимено во „Кино Фросина“ во Скопје на 20 август 2018. Продуцирано од на Букршлиев, Дробицки, Омерагиќ и Спировски. Инженер на звук: Владан Дробицки. Миксано и мастерирано од Владан Дробицки, септември-октомври 2018. Дизајн: Филип Букршлиев. Фотографии: Ана Ивановска. Извршни продуценти: Владан Дробицки и Мирко Попов, за PMG Jazz.

 

2 ноември 2018 PMG Jazz

 

23.11.2018

Средновековното превирање на Словенските народи во седмиот и осмиот век веројатно криело многу приказни и легенди каде се преточувала судбината на многу великодостојници. Пребонд, старешината ...

Го окупирав Wall Street во 84-та
интервју со Lydia Lunch

22.11.2018

фотографии: Зден   Здраво Лидија, фантастично е да те имаме во Скопје, некои од нас го чекаа ова со години. Ја обожавам твојата работа и ...