Krist Krst

Off the record [Критика 019]

kk

1 Protomantra 01:32
Крист Крст – акустични гитари
2010, Бушева планина

2 Once a week 09:26
Крист Крст – бас гитара и вокал
Љупа Ангелов – ритам, гитара и вокал
2014, некаде во Скопје

3 Trtentauzeh (Fill up my landscapes) 16:48
Крист Крст – ритам гитара и вокал
Љупа Ангелов – гитара
2015, некаде во Скопје

4 Town off the record 23:11
Крист Крст – ритам, гитара, вокал и армоника
Љупа Ангелов – бас гитара, армоника и гитара
2014, некаде во Скопје

5 Running out of everything these days 09:49
Крист Крст – гитара, ритам и вокал
Љупа Ангелов – гитара, ритам и вокал
2014, некаде во Скопје

6 Please, swallow up my sky 03:44
Крист Крст – акустилна гитара и гитара
2015, некаде во Скопје

7 Methadorphosis (I found myself) 15:00
Крист Крст – гитара и вокал
Љупа Ангелов – бас гитара
2012, некаде во Скопје

8 Azaza 04:44
Крист Крст – акустилни гитари
2013, некаде во Скопје

9 Whisper in my woodoo soup 02:20
Крист Крст – акустична гитара и вокал
2010, некаде во Скопје

free download @ kritika bandcamp

Вербата во „свирењето без претходна подготовка“ е сè уште оправдана. Заборавете на autotune и во ова време на општа поп-депресија препуштете му се на “Off the record” потрагата по совршениот риф на Крист Крст и неговиот единствен и специјален гостин на ова издание – Љупа Ангелов. Во ова импровизаторско пакување на „песни на моментот“ Крист и Љупа ad libitum пишуваат ненапишани песни, снимени на мобилен телефон во неколку различни локации и состојби изминативе 6 години. Препуштен на галантната случајност, “Off the record” донесува 9 каденци на моментот – едноставни, логични, природни и вникнати. 90-минутно патување во сите непознати правци. Слободно за преземање тука.

19.04.2018

„Кралот на Бетајнова“ режија: Милан Нешковиќ, улоги: Ненад Јездиќ, Војин Ќетковиќ, Никола Ракочевиќ, Милена Живановиќ, Анѓелка Симиќ, Небојша Миловановиќ, Михајло Јанкетиќ, Мина Обрадовиќ   Цанкар ...

09.04.2018

Трите термини на големите холивудски студија за пласирање на своите нови блокбастери се Велигденските празници, летото и Божиќните и Новогодишните празници. Првиот од нив мајсторски ...