[преслушуваме] Јордан Костов

Open Letter to Johny [KING GONG Internacional]

[ ]

Напишано од Јордан Костов, освен „Јано мори“ – музика: Кирил Манчевски, на традиционален текст. Јордан Костов [армоника], Maki Hachia [глас, објекти / 1,4], Miki Naoe [радио / 1,4], Hiroshi Yoshino [контрабас / 1,4], Yangping Wang [yangqin / 5], Владимир Лукаш [6], James Kesler [контрабас, глас / 7], Andreas Gunter [објекти / 7]. Објавено во Кина преку Shanghai Lezy Entertainment & Sport Co., Ltd.

22 април 2018 KING GONG Internacional

 

Идеалистичко патување низ анархистичка Русија

21.05.2018

Кон првиот дел од трилогијата „Брегот на Утопија“ (Патување), Берег утопии. Часть 1. Путешествие, од Том Стопард во режија на Алексеј Бородин, во изведба на Рускиот ...

10.05.2018

Еминентната писателка Кица Колбе, добитничката на престижната награда „Роман на годината“ во 2006 за „Снегот во Казабланка“, деновиве ни подари нов, возбудлив роман, насловен „Земја ...