[преслушуваме] Мариналеда

Пред огледало прашај се [Балкан Велики]

[ ]

M-POPS
Марко Новески – гитара и вокал | Владо Крстевски – тапани | Благоја Камчевски – бас

Снимено од Блуз во Студио кај Трајче во 2016. Миксано и мастерирано во Студио 1060 од Дени Крстев. Продуцирано од Дени Крстев.

Балкан Велики 041 ]

Галактичкиот џез на Меката машина
кон концертот на Soft Machine во Станица 26

16.03.2018

Што и да внесуваме во машината на повисоки мисловни скалила, машината ќе процесира – значи, ние се храниме со вртење на страниците длабоко во себе… ...

11.03.2018

Еднаш како млад прочитав еден дневник на Кокто. Отварајќи ја првата страна следеше: „Без опиум – плановите, браковите и патувањата ми се чинат будалести како ...