Tropical Sound Factory Vol.4 | Бојан Чакра

[ ]

Cartola / Preciso Me Encontrar
Herbie Mann Quartet / Deve Ser Amor
Sambalanco Trio / Samblues
Jorge Ben / Pulo Pulo
Gilberto Gil / Bat Macumba
Tom Ze / To
Os Mutantes / Ando Meio Desligado
Caetano Veloso / Alfomega
Tom Ze / Gloria
Jorge Ben / Ponta de Lanca Africana
Gal Costa, Caetano Veloso, Gilberto Gil / Pais Tropical
Os Mutantes / Jogo De Calcada
Tim Maia / O Caminho Do Bem
Tom Ze / Augusta, Anjelica e Consolacao
Jorge Ben / Oba La Vem Ela
Caetano Veloso / Samba E Amor

Три билборди надвор од Ебинг, Мисури
режија: Martin McDonagh

20.01.2018

Тргнувајќи од славниот цитат на Маршал МекЛуан, „Медиумот е порака“, сценаристот и режисер Мартин МекДона во своето ново остварување „Три билборди надвор од Ебинг, Мисури“, ...

Холивудска приказна: Star wars, прости!

09.01.2018

Четириесет години по премиерата на првиот филм, односно, четвртата епизода од сагата „Војна на ѕвездите“ на Џорџ Лукас, и нешто помалку години од почетокот на ...