[видео] Smut

Во мојот град

[ ]

Режија: Владимир Митревски – Ѓуле
Директор на фотографија: Драган Паковски
Шминка: Цеце Котевска
Костимографија: Никола Иловски
Фотограф: Стефан Рајхл
Оператор на светло: Иван Ѓорчев
Техничар за осветлување: Ненад Пејиќ

Од албумот „Тие се насекаде“ на Smut

 

 

Во мојот град, убија дете
Мојот град не постои веќе
Во мојот град се изгубив самиот себе
Во мојот град те изгубив тебе
Завеан во сиво, осамен и чуден
Тој не е повеќе тој, градот во кој сум роден
Нема мирис на липа, 6 месеци лето
Нашата клупа во паркот
Заменета со бетон
Во мојот град, убија дете
Мојот град не постои веќе
Во мојот град луѓето шетаат разочарани и сами
Никој не гледа во никој
Во мојот град секој од секого се срами!
Кажи ми каде погрешивме?
Кажи ми кој е крив?
Кажи ми каде погрешивме
Во мојот град осамен и сив

23.11.2018

Средновековното превирање на Словенските народи во седмиот и осмиот век веројатно криело многу приказни и легенди каде се преточувала судбината на многу великодостојници. Пребонд, старешината ...

Го окупирав Wall Street во 84-та
интервју со Lydia Lunch

22.11.2018

фотографии: Зден   Здраво Лидија, фантастично е да те имаме во Скопје, некои од нас го чекаа ова со години. Ја обожавам твојата работа и ...