| |

The Stranglers

The Raven

Иако Југотон, некогаш единствената државна фабрика за плочи и касети, заедно со првиот човек Дубравко Мајнариќ, денес не би можеле да се пофалат со каталошки вредна […]

Gentle giant

Playing the fool

Преиспитувајќи го густиот полувековен рокенрал опус, со особена претпазливост приоѓам под окупацијата на некрстените британци Gentle giant (во седумдесеттите потполно игнориран состав), а од денешна перспектива совршена […]

На светот му е потребен вистински бунт | Интервју со Grant Hart

Како изгледаше Америка тие години кога ги формиравте Hüsker Dü? Кога почнувавме со Hüsker Dü, Carter беше пред крајот на својот претседателски мандат, а иранската заложничка […]

Во јазикот на музиката може да се најде огромна човечност | Lloyd Swanton, The Necks

17 албуми за 28 години. Како гледате сега на сите ваши албуми и таа постојана трка по нови форми, структури, идеи за времето и звукот. […]

30@30 | Саша Павловиќ

30@30 by Kritikamk on Mixcloud   TRACKLIST 1. Stereo Phase Test > MAN OR ASTRO MAN? 2. Najpogodnije mesto > BULDOŽER 3. Intro > SPARKS […]

Ras G & The Alkebulan Space Program

Spacebase Is The Place

Има нешто прекрасно лесно во градот Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles del Río de Porciuncula (Градот на нашата Богородица кралица Анѓела […]