18.11.2014

  Марко Николовски aka  ME.N.U. веќе 10 години живее во Амстердам. Последнава година негова песна беше издадена на една од најдобрите текхаус издавачки куќи 8Bit. Еден е ...

13.11.2014

Deerhoof. Оваа година одбележуваат 20 години од почетокот на својата кариера. Ги запознав и почнавме да се дружиме интензивно некаде на потегот помеѓу The Runners ...

08.11.2014

Јан Немечек е млад перспективен артист од Србија, кој креира современ електронски звук кој може да варира во различни перспективи, од минимал техно и хаус ...

29.10.2014

Како изгледаше Америка тие години кога ги формиравте Hüsker Dü? Кога почнувавме со Hüsker Dü, Carter беше пред крајот на својот претседателски мандат, а иранската заложничка ...

24.10.2014

    Како тече турнејата? Сѐ е во ред. Секако е интензивна, ама тоа за нас e сосема нормално. Концертите траат по два и пол ...

24.10.2014

Голем број фестивали во Хрватска изградија реноме во земјата и надвор, почнувајќи од Мотовун, Табор и DORF, па до Zagrebdox и SPFF. Какво е влијанието ...

10.10.2014

17 албуми за 28 години. Како гледате сега на сите ваши албуми и таа постојана трка по нови форми, структури, идеи за времето и звукот. ...

09.10.2014

Кога првпат ја слушнав вашата музика имав 15 години и бев под силно влијание на она што доаѓаше од издавачката куќа Warp Records. Веднаш беше ...

03.10.2014

“На поминување”, со Joel Gibb, фронтменот на The Hidden Cameras   По концертот на The Hidden Cameras, како дел од промо настаните на фестивалот Таксират, оваа ...

12.09.2014

 …23 годишен лет во место ради СДСМ и ВМРО… Јас сум за 4-часовно работно време… Повеќе научив од стадион и улица, отколку од Влатко Стефановски ...