24.11.2014

Stephen Samuel Gordon (1969 – 2014) познат под псевдонимите Spaceape и Daddy Gee е еден од најталентираните текстописци, поекти и вокалисти во историјата на електронската ...

26.10.2014

Да се биде фрик не е доволно некој да те нарече уметник, такви има многу денеска во Скопје. Да си стрип цртач пак, во средина ...

23.10.2014

Др. Артан Кларк е карактер кој пристигнува од иднината, тој е вработен во Центарот на истражувачкиот совет на Евроазија, една од најмоќните империи на планетата Земја. Неговото ...

29.09.2014

Петар Јанков, роден 1967 година, во народот познат како басист на Ди Ди Ти, Гино де Гаги и нивните страсти и Архангел, вработен во ЕЛЕМ, ...

Теорија на заговор
Кон албумот “Syro” на Aphex Twin

14.09.2014

Во исчекување на 23-ти септември, денот на официјалната промоција на новиот албум на Aphex Twin – Syro, прво што доаѓа до израз е обвивкатана албумот ...

Кога ќе здогледате рид во полската* Полска, отворете четири очи

17.08.2014

По одржувањето на Off Фестивалот почетокот на Август, во Катовице не престануваат да се очекуваат музичките очекувања и да се случуваат летните случувања. Tauron Nowa Muzyka (21-24 ...