10.09.2016

1 Protomantra 01:32 Крист Крст – акустични гитари 2010, Бушева планина 2 Once a week 09:26 Крист Крст – бас гитара и вокал Љупа Ангелов ...

06.09.2016

  1 Сонцето ми изгрева од Запад, интерлудиум I мувмент А 03:08 free download @ kritika bandcamp   Перспективата е секогаш варијабилна категорија, па со самото ...

Тони Димитров
14 [Критика 017]

20.05.2016

  1 1 09:32 2 2 08:06 3 3 05:43 4 4 05:14 free download @ kritika bandcamp   Снимено, миксано и продуцирано од Тони ...

Волтер Мани Ал Хаким
Брсјачки сказни [Критика 016]

02.05.2016

  1 Брсјачки Сказни / интерлудиум 02:07 2 Сонцето ми изгрева од Запад 02:47 3 Даблинскиот брсјак 02:52 4 Г-ѓа Кредитна Картица (мојата таинствена метреса) 02:56 5 Бегство ...

07.04.2016

1 Тивка река [04:03] Тања Тас | вокал Драган Гиновски Гино | гитара Мите Димовски | тапани Џоле Максимовски | бас гитара Снимено и продуцирано во „Тра ла ...

The Drogerash Scienthific Degeneric World of Volchar & Coala
радио драма [014 Критика | Канал 103]

01.04.2016

The Drogerash Scienthific Degeneric World of Volchar & Coala [58:32] радиодрама Александар Станковски и В.М – автори и протагонисти Протагонисти: Јован Миовски Брамс – наратор Горан Путица ...

06.03.2016

  1 Насмеан лик [03:01] 2 И нема повеќе време [02:37] 3 За вселената (инстр.) [04:11] Сите песни, текстови и инструменти: Гоце Кантар Снимени и продуцирани во домашното ...

02.03.2016

1 Natural Grace [03:30] 2 The Rape [04:53] 3 Bottom’s Dream [05:52] 4 The Sick Rose [05:32] 5 Marina [03:52] 6 Suicide [04:07] 7 Spirit Of The Age [04:10] 8 Confusion Time [04:41] ...

27.02.2016

1 Ugly children from ugly parents [06:02] 2 From Mickey Mouse state (trad.) [04:04] 3 Jig [04:47] 4 Electric air [06:59] 5 I’m a dream ...

08.01.2016

    Најновиот lo-fi продукт на Критика доаѓа од спалната соба на Гоце Кантар, сместена некаде во прилепско, со базичен компјутер, еден Скајп микрофон и пар гитари ...

09.09.2015

  Амбиенталниот музички стил на Sublinear се фокусира на пространи атмосфери, електрични беспилотни гитарски призвуци и наноси на урбани звуци. Неговата музичка игра е смирувачка ...

08.09.2015

Сите пари на светот е пиеса произлезена од потребите и небулозноста на човечките желби и стремежи. Бројката од 7 милијарди ентитети, нивните желби и импактот ...