• 15 декември 2018 МКЦ 21:00

  Нордиската експериментална супергрупа Fire! ќе настапи во Младинскиот културен центар во Скопје на 15 декември во рамките на официјалното затворање на овогодинешниот МОТ фестивал. Вечерта ќе ја отвори скопското трио Светлост. Fire! е шведско експе...

  Read More +
 • Градождер [самоиздание]

  Свират и пеат: Марјан Китановски Мац – гитара и вокал, Владимир Стојчевски – бас, Ристо Јанковски Љак – тапан и Златко Андоновски Голди – гостин на гитара. Mузика и текст: Марјан Китановски. Aранжмани: Тотално Опуштање. Сни...

  Read More +
 • 15 декември 2018 Гаражи под плочник 20:00

  Грајндкор метал психоделичниот бенд Стагнатор го најавија своето дебитанстско албумско издание „Цена на независност“, со промотивен концерт на 15 декември во Гаражите под плочник кај Соборниот храм во Скопје. По шестгодишна пауза, Стагнатор се вра...

  Read More +
 • Tip Toe

  Од албумот “Underdog” на Filch. Filch се: Дарко Стојоски на гитара, Златко Андријевски на гитара, Теодор Бошков на бас, Бранко Сапламаев на клавијатури и Гишо Динев на тапани. Аудио и видео: Ѓорѓи Вацев.  

  Read More +
 • V.I.R.U.S.

  Kiborg се Дарко Јаневски, Влатко Каевски, Перо Стефановски и Горан Атанасовски. Видео: Филип Митров.  

  Read More +
 • Одрон [PMG Jazz]

  Одрон II [Дени Омерагиќ] Lonely Woman [Ornette Coleman] Dark Elements [Нинослав Спировски] Time Present [Филип Букршлиев] ALS  / Одрон III [Букршлиев / Омерагиќ / Спировски] Одрон I [Букршлиев / Омерагиќ / Спировски] Time Past [Букршлиев / Омераги...

  Read More +
 • Inquisition [PMG Jazz]

  Климент Ангеловски: гитара. Ѓорѓи Серафимовски: армоника. Михаил Парушев: тапани. Снимено во зимата 1996 во Охрид од Владан Дробицки. Миксано и мастерирано од Владан Дробицки. Дизајн: Филип Букршлиев. 3 септември 2018 PMG Jazz   Inquisition b...

  Read More +
 • 19 декември 2018 Ап(о)тека 12:00

  Bernays Propaganda го најавуваат новото EP издание „Ништо нема да нè раздели“ со слушачка прес-промоција која ќе се случи на 19 декември во продавницата за плочи Ап(о)тека во Младинскиот културен центар во Скопје. Презентер на промоцијата ќе биде ...

  Read More +
 • Довољно ft. Drazi Drags, Cange & DJ Strajk

  Од албумот „Од подрум до бину“ на NBK и Twister. Лирики: NBK, Twister, Drazi Drags и Cange. Парчиња: DJ Strajk. Бит: Fat Flow. Инструментален микс: Марко 86. Вокал микс и мастеринг: Дарко и Ване Зад Аголот / Soul Mental. Видео: NASK 041  

  Read More +
 • Лула се појави како фантом во подрумската просторија во куќата на Спајк. Договорени беа да пушат некоја убица трава таа вечер. „Рецепторите на трн-оф бебо, иначе рикверц назад идеш“ – ја потсети Спајк. „Ова ти е слободна вечер“. „Готово бе, ...

  Read More +
 • Jamajla [Jazz Fortnight]

  Симон Киселички: пијано / Александар Икономов: бас / Александар Секуловски: тапани. Снимател, микс и продукција: Драган Стојковски. 20 септември 2018 Jazz Fortnight   Jamajla by Simon Kiselicki

  Read More +
 • Фрагментаристичката маскарада на Вилијам С. Бероуз и дискретниот рецитирачки глас на Лори Ендерсон широко ги отвораат вратите на американскиот пост-структурализам кој е со светлосни години подалеку од масивните реалистички комплекси како што се он...

  Read More +