• Кон романот „Доилката“ од Лилјана Пандева во издание на ПНВ Публикации, Скопје, 2016

  Средновековното превирање на Словенските народи во седмиот и осмиот век веројатно криело многу приказни и легенди каде се преточувала судбината на многу великодостојници. Пребонд, старешината на македонското племе Ринхини е во голем сомнеж кај Виз...

  Read More +
 • интервју со Lydia Lunch

  фотографии: Зден   Здраво Лидија, фантастично е да те имаме во Скопје, некои од нас го чекаа ова со години. Ја обожавам твојата работа и неверојатно дека си тука. Жалам што не сум дошла порано. Се надевам дека ќе се вратите наскоро. Во послед...

  Read More +
 • интервју со Shabazz Palaces

  Предконцертно интервју со Shabazz Palaces на Cinedays во Скопје – сиетлското експериментално хип-хоп дуо открива нешто повеќе за себе, за својата музика, ставовите и гледиштата околу трендовите во хип-хоп индустријата. Упатувајќи се кон бекс...

  Read More +
 • Док солирам

  Од албумот „Од подрум до бину“ на NBK x Twister. Вокалите снимени во подрум. Инструментал: Пуца Череп. Инструменталот миксан од Марко 86. Микс и мастеринг на вокалите: Даре и Ване (Зад аголот). Видео: Наск 041.  

  Read More +
 • Perdonami

  Од надоаѓачкиот албум “Devotion” на Мухамед Ибрахими  

  Read More +
 • 20 ноември 2018 Кино Култура

  „Киборшка естетика: ремикс апропријација на уметноста“, најновата концептуална книга на Вангел Ноневски премиерно ќе биде промовирана на 20 ноември во 20 часот во Кино Култура. Книгата „Киборшка естетика: ремикс апропријација на уметноста“, на Ван...

  Read More +
 • Во мојот град

  Режија: Владимир Митревски – Ѓуле Директор на фотографија: Драган Паковски Шминка: Цеце Котевска Костимографија: Никола Иловски Фотограф: Стефан Рајхл Оператор на светло: Иван Ѓорчев Техничар за осветлување: Ненад Пејиќ Од албумот „Тие се на...

  Read More +
 • Кон „Црно на бело“ на Лидија Димковска во издание на „Или-Или“, Скопје, 2016

  Поетскиот ангажман на Лидија Димковска има една in flagranti конотација која интригира и восхитува. Поетскиот ракопис „Црно на бело“ започнува од едноставен бел стих, а така и завршува – со егзистенцијалистички логично разместување на интерп...

  Read More +
 • Доволно

  Видео за првиот сингл од албумот на Mev & Pakitto „Дигестивен систем“. Снимено и монтирано од Кирил Манчевски. Продуцирано од Pakitto, напишано од Mev.     M до E до V до смрт со D до E до A до T до H Squad анти систем рап повеќе од ...

  Read More +
 • Sim Simma

  Бит, микс & мастеринг: DJ Гоце (САФ). Текст: Strajk. Снимено во Bootlegz Basement Lab. Видео: ROTOSOTOP ent.  

  Read More +
 • Зад [самоиздание]

  Тодор Караколев: вокал, Деан Змејкоски: гитара, Никола Дрвошанов: бас, Лазар Даровски: тапани. Снимено и миксано во BPM Sound Studio од Младен Павлески. Мастерирано од Stefano Morabito во 16th Cellar Studio. Дизајн и фотографија: Treenic. 10 ноемв...

  Read More +
 • Come to the Danger Club LP [Шарла]

  Приказни за барови, карти и паднати ѕвезди заборавени во потрагата по улов низ ноар авантурите. Музика и стихови: Димитра Цилевска. Микс, мастеринг, гитара и ударни инструменти: Игор Темелковски во Amon-dur Musick Студио. 9 ноември 2018 Шарла Come...

  Read More +