• Open Letter to Johny [KING GONG Internacional]

  Напишано од Јордан Костов, освен „Јано мори“ – музика: Кирил Манчевски, на традиционален текст. Јордан Костов [армоника], Maki Hachia [глас, објекти / 1,4], Miki Naoe [радио / 1,4], Hiroshi Yoshino [контрабас / 1,4], Yangping Wang [yangqin /...

  Read More +
 • Kavadarci Xi [KING GONG Internacional]

  Снимено на 8 јануари 2018 година. Изведено и импровизирано од Нинослав Спировски [кларинет], Бисера Базер [тромбон], Јордан Костов [армоника], Филип Буркршлиев [гитара], Гоце Наумов [тапани и перкусии], Кристијан Новковски [перкусии], Дени Омераги...

  Read More +
 • кон премиерата на претставата „Дух“, МНТ Скопје

  По праизведбата во 2015 година, во Српско народно позориште во Нови Сад, во режија на Александар Поповски, текстот на драмскиот писател Дејан Дуковски, насловен „Духот што оди – Патот на Прометеј“, доживеа и домашна постановка во Македонскио...

  Read More +
 • 3-6 мај 2018 МКЦ Скопје

  „6 часа работа, 6 часа култура, 6 часа активизам, 6 часа одмор“ е застапувачки предзнак на шестото издание на фестивалот за феминистичка култура и акција „Прво па женско“ кој оваа година ќе се одржи од 3-ти до 6-мај во Младинскиот културен центар ...

  Read More +
 • 5 мај 2018 Македонска филхармонија, 19:30 22:00

  Концертната агенција и продукција 3 Гонга, ексклузивно го најавува светскиот мајстор на смут џезот, пијанистот Боб Џејмс со неговото Трио во сабота на 5 мај со два последователни концерти, првиот со почеток во 19:30 часот, а следниот, истата вечер...

  Read More +
 • кон „Дамата со камелии“ од Александар Дима синот

  Кон „Дамата со камелии“ од Александар Дима синот во продукција на Народно позориште од Белград. Режија: Југ Радивојевиќ. Главни улоги: Марија Вицковиќ, Јоаким Тасиќ, Стела Ќетковиќ, Слободан Бештиќ, Небојша Кундачина   Александар Дима синот ј...

  Read More +
 • An Exercise in Surprise [Шарла]

  Напишано и продуцирано од Fighting Windmills Снимено од Младен Павлески во BPM Studio Дополнителни снимања: Ненад Трифуновски, BPM Studio Дополнителни снимања: Ивица Јанкуловски, Алшар студио Микс и мастеринг: Ивица Јанкуловски, Алшар студио Дизај...

  Read More +
 • Мојот сон е само мој [Критика 045]

  1 Двајца 6:05 2 Зборувам? 6:05 3 Мисли 3:08 4 Врне 5:48 5 Белег 6:52 6 Обид 7:43 7 Гајле 1:19 8 Луѓе 4:49 9 Талог 5:32 10 Карпа 12:26 11 Зум 8:28 12 Мој 6:23   Suns се Ѓокица Зафировски, Андреј Анастасов и Саша Павловиќ Снимено за 60 часови в...

  Read More +
 • 2001/3 [Критика 044]

  1 Јануари-октомври 5:45 2 Е а а 6:53 3 Е а а а а а 2:26 4 Тестови и квизови 6:30 5 Intermezzo 6:13 6 Било шо 6:32 7 Лель ПСР 4:50   Сите траки отсвирени и снимени во домашното студио на Александар Ордев од 2001-2003. Музика: Александар Ордев,...

  Read More +
 • Беше тоа во далечната 2018 година кога светот сè уште спиеше и се делеше помеѓу Русија и Енглеска (ама не и биќе земја пролетерска), Сирија кравареше а американците беа убивани од голи пиштолџии, додека младиот Џовани Џорлев од неготинско патуваше...

  Read More +
 • кон „Пази што посакуваш“ од Норм Фостер, сцена Академија 28, Белград

  „Пази што посакуваш“ од Норм Фостер, сцена Академија 28, Белград. Режија: Јана Маричиќ, продуцент: Андрија Милошевиќ, улоги: Александра Томиќ, Радован Вујовиќ и Александар Радојичиќ.    Норм Фостер е респектабилен канадски драматичар кој свој...

  Read More +
 • кон „Година на мајмунот“ на Владимир Блажевски

  По успехот со „Панкот не е мртов“ (2011), кој освојуваше награди на светските фестивали и беше одлично примен од филмофилите, Владимир Блажевски во 2016 година влезе во нова филмска авантура, чиј финален производ овие денови можеме да го проследим...

  Read More +