• Single will [Критика 023]

  1 Cold fusion 14:42 2 Ad parnassum 06:28 3 Summertime 04:21 4 Short story 01:40 5 Doink 02:24 6 The long breath 09:56 7 First new set 03:36 8 Skriab inn 04:27 9 Brasilskaya 12:44 10 Flute of the end 07:13 free download @ kritika bandcamp   Ел...

  Read More +
 • интервју со ESC Life

  ESC Life е бенд од загрепска Трешњевка, егзистира од есента 2013 година и претставува унија од искусни музичари кои повеќе од една деценија опстојуваат на хрватската алтернативна сцена. За ексапизмот, етикетирањето, звукот на 90-те, оптимизмот, ту...

  Read More +
 • сценарио: Душан Јовановиќ и Раде Шербеџија режија: Раде и Данило Шербеџија улоги: Давид Тодоровски, Луција Шербеџија, Силвија Стојановска, Раде Шербеџија, Мико Ноусаинен, Небојша Глоговац, Петар Мирчевски… продукција: Роберт Насков, Горјан Т...

  Read More +
 • Дватрипетшестнаесет октомври ’16 | Васко

  1. Johnny Rey And The Reaction – Streetlife Тоа што денес го немаме. 2. Elvis Costello & the Attractions – Blue chair Господин човек. 3. Howie Reeve – Idea Of Refuge Добро бате. 4. Red House – 25 Reasons И една од тие с...

  Read More +
 • #протестира [Критика 022]

  1 Казимир #протестира 19:10 free download @ kritika bandcamp   Снимено на Zoom H5 handy recorder од Казимир на „Собирот за поддршка на СЈО“ пред Собранието на Рапублика Македонија во Скопје, на 26-ти септември 2016, понеделник во 17:00 часот....

  Read More +
 • интервју со Игор Тошевски, Banana Fish

  Banana Fish се појави во средината на 80-тите години како музички експеримент на арт групата Зеро. Од самото основање се претстави како неформален музички сектор на матичната арт група која звуковно ги поддржуваше настаните на групата. Со време, B...

  Read More +
 • Одбрани дела 1985​-​1990 [Критика 021]

  1 1 06:41 2 2 08:25 3 3 10:10 4 4 05:38 5 5 04:33 6 6 04:40 7 7 18:56 8 8 04:38 9 9 12:54 10 10 08:54 free download @ kritika bandcamp   Banana Fish – Тони Аџиниколов, Игор Тошевски, Перица Георгиев – Пепси и Тања Миљоска, беше „м...

  Read More +
 • Важно се гради [Критика 020]

  1 Важно се гради 33:00 free download @ kritika bandcamp Снимено на Zoom H5 handy recorder од Казимир во околина на Универзална сала во Скопје/Македонија, на 19-ти септември 2016, понеделник во 9:00 часот. Фотографија: Зден Казимир „Важно се гради“...

  Read More +
 • На проаѓање со… Кирчо Арсовски

  На 19 септември во Галеријата на Младинскиот Културен Центар е закажна втората самостојна изложба на цртежи на Кирчо Арсовски, фронтменот на култната кумановска банда Т.Б. Трачери, која остави значаен белег на македонската рокенрол сцена, по што с...

  Read More +
 • Even Pop | Саша Павловиќ

  1. Voltaire Mani Al Hakim – Sonceto mi izgreva od Zapad (2016) 2. Gentle Giant – Way of Life (1973) 3. U.S. Maple – My Lil’ Shocker (2003) 4. Brian Eno – The True Wheel (1974) 5. Don’t! Who? One. – …...

  Read More +
 • Off the record [Критика 019]

  1 Protomantra 01:32 Крист Крст – акустични гитари 2010, Бушева планина 2 Once a week 09:26 Крист Крст – бас гитара и вокал Љупа Ангелов – ритам, гитара и вокал 2014, некаде во Скопје 3 Trtentauzeh (Fill up my landscapes) 16:48 Кр...

  Read More +
 • Дватрипетшестнаесет септември ’16 | Васко

    1. Bola – Aguilla Сам со себе пред спиење. 2. Hugh Cornwell and Robert Williams- Losers In A Lost Land Насловот кажува сè. 3. 16 Horsepower – I Seen What I Saw Сам со себе пред спиење двојката. 4. Drago Mlinarec – Negdje p...

  Read More +