Не продаваме невкус, тоа може насекаде да се купи
интервју со Саша Јарамаз / Leila Records

26.06.2017

Во потрага по совршенато место за винили, Критика ја посети белградската продавницата за грамофонски плочи, книги и уметнички дела – Леила, која своето патешествие во ...

Ако немаш фетиш кон винилот, подобро не започнувај
24 прашања за Тошо Филиповски / АП(о)ТЕКА

20.04.2017

Продавниците за плочи отсекогаш биле храмови на музиката, кажал некој и не згрешил во тврдењето кое во новиот милениум беше сериозно загрозено со појавата на дигиталните ...