Дватрипетшестнаесет август ’16 | Васко

1. King Midas Sound – Funny love
Огромна миксета на бина, 130 децибели за 150 надувани. Секако, ок е во клубот, нема потреба да одиш надвор.

2. Minimal Compact – Animal Killers
Некогаш шокот навистина имаше поента.

3. VVhile – Move On
Причина за отмица…

4. The Decemberist – Cavalry Captain
…и за коњицата која ќе ја спаси работата од беља.

5. Leatherface – God Is Dead
Спремни за пеколот.

6. Vic Bondi – Fortunate son
Articles of faith му станале во автобус на John Fogerty.

7. Nirvana – Return of the Rat
Нирвана изгубиле во џамлии од Greg Sage.

8. Tom Zé – Dor e dor
И додека ова се снимало на само неколку километри се одржа тајната прослава на фирерот некаде во Амазон.

9. The dBs – Black and white
Не може подобро од ова.

10. Hammerhead – Zesta
За оние со префинето непце.

11. Hoax – Fagget
Последниот битен хард кор бенд?

12. Life Fucker – Red wire
Претпоследниот хард кор бенд?

13. Triclops! – Brown summer
Една секунда пред пропаста на индито.

14. The Dicks – Rich daddy
Нема шанса.

15. Johnny Thunders & the Heartbreakers – Born to lose
Не ме фрлај на буниште.

16. Arsen Dedić – Foliranti
Исто како да ти умрел татко.

17. Lolita – Doll House
Само една мана. Не се од Америка.

18. Arkey Blue & the Blue Cowboys – Too Many Pills
Противотров за иљач.