Објавена програмата на 36-тото издание на Скопскиот џез фестивал

19-22 октомври, Скопје

Скопскиот Џез фестивал ја објави програмата на овогодишното, 36-то издание на фестивалот, кое оваа година ќе се случи од 19 до 22 октомври во Македонската опера и балет и Младинскиот културен центар во Скопје. Придружната програма на фестивалот ќе биде објавена наскоро.

SJF2017

 

19 октомври / Македонска опера и балет, 20:00

 DAVID HELBOCK TRIO (Австрија)
TRONDHEIM JAZZ ORCHESTRA & OLE MORTEN VÅGAN (Норвешка)


 

20 октомври / Македонска опера и балет, 20:00

MARIO ROM’S INTERZONE (Австрија)
DEE ALEXANDER (САД)


 

МКЦ Денсинг сала, 24:00

JULIUS ORLANDO WITH THE HELIOCENTRICS
(Нигерија/Обединето Кралство)

 

21 октомври / Македонска опера и балет, 20:00

STEVE COLEMAN AND FIVE ELEMENTS (САД)
MARC RIBOT AND THE YOUNG PHILADELPHIANS + STRINGS (САД)


 

МКЦ Денсинг сала, 24:00

ANTHONY JOSEPH (Обединето кралство)

 

22 октомври / МКЦ Кино Фросина, 17:00

ROBERTO OTTAVIANO (Италија)

 

Македонска опера и балет, 20:00

CRAIG TABORN QUARTET (САД)
PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT (Норвешка)