Disease и Spewn на европска турнеја

Скопските бендови Disease и Spewn тргнаа на европска турнеја.
За помалку информираните, Disease се најдобриот светски DIS бенд во моментов. Купете ги двете сплит синглици – The Nightmare Is Real и Apocalypse Of Chaos​ пред да станат collectors item и кажете им на вашите другари да ги гледаат на свропска турнеја пред да станат легендарни.
Spewn се мрачен powerviolence, вистински македонски извозен продукт.

Disease & Spewn

19.08. Скопје @ КУЛА
20.08. Велика Плана, Србија @ Drum Bar / w Dishumanity, Intox, Emetica
21.08. Будимпешта, Унгарија @ Aurora
22.08. Австрија, Словенија или Хрватска @ Need help!
23.08. Lüchingen, Швајцарија @ Bändruum / w Final Nightmare
24.08. Цирих, Швајцарија @ DYNAMO WERK21
25.08. Базел, Швајцарија @ Schwarze Erle
26.08. Германија, Франција @ Need help!
27.08. Антверпен, Белгија @ Antwerp Music City / w Flummox, Sick.Gore.Suffer, Genocidal Terror
28.08. Лиж ,Белгија @ Kre Action Squat / w Witch trail
29.08. Хановер, Германија @ Scheiszhaus / w Social Crisis
30.08. Берлин, Германија @ Koma F
31.08. Прага, Чешка @ Fatal music club / w Hellstorm, Fear of Extinction.
01.09. Surany, Словачка @ La bugana
02.09. Szekesfehervar, Унгарија @ 8-as Muhely / w Hattori hanzo, Garga pitil.
03.09. Београд, Србија @ TBC