За Критика

Alavux Александар Балтик Александар Видиновски Александар Гавровски Александар Саздовски Ана Стојаноска Артан Садику Билјана Ванковска Бојан Чакра Васко Атанасоски ViksaaSkool В.Л.Адо Владо Апостолов Влатко Деков […]

Portico Quartet

Portico Quartet

Ни џезерите повеќе не се она што беа. Некогаш важеше стереотипот дека овие музичари се црномурести чичиња со ретка коса, кои одамна ја поминале 50 […]

Grimes

Visions

Тазе електронски звуци доаѓаат од Канада и како епидемија, клик по клик се шират по интернетот и преку блоговите ги освојуваат друштвените мрежи. Пионер на […]

Cloud Nothings

Attack On Memory

Певливи панк рефрени полни со челична волна и обвиткани во фолија. Ова можеби е една од најсликовитите дефиниции за музиката која се наоѓа на новиот […]

Tindersticks

The Something Rain

Ако досега не сте чуле ништо од музиката на Tindersticks ќе си дозволам да бидам груб и да ве прашам дали досега просто сте спиеле на […]

Сounting crows

Аugust and everything after

Растев во 1990-тите кога тинејџерите се идентификуваа по тоа дали носат „Бенетон“ блузончиња или мартинки со тесни панталони и по тоа дали џепарлакот го штедат […]

dEUS

Following sea

  Како гром од ведро небо, само осум месеци откако го издадоа шестиот по ред албум „Keep you close“ белгискиот алтернативен рок-бенд dEUS (бог на латински) […]

Milo

Things that happen at day/ Things that happen at night

Дали можете да си претставите како би звучел Канје Вест ако по некоја навистина чудна и извртена случајност на свои десетина години би завршил како […]