Александар Пејовски „Јас сум Шарли – Јас не сум Шарли – Јас сум Чарли, песот од Вевчани“ [триптих]

Триптих за две виолини, виола и лента

Јане Бакевски (виолина) Симон Поповски (виолина) Бојан Талевски (виола)

(во композицијата е искористен аудио извадок од прес-конференција „Анализа на Израелско-Палестинскиот конфликт“ од Шарл Де Гол, 27 Ноември, 1967)

Кино Фросина, МКЦ, 14.02.2015