| Архива |

The Stranglers

The Raven

Иако Југотон, некогаш единствената државна фабрика за плочи и касети, заедно со првиот човек Дубравко Мајнариќ, денес не би можеле да се пофалат со каталошки вредна […]

Gentle giant

Playing the fool

Преиспитувајќи го густиот полувековен рокенрал опус, со особена претпазливост приоѓам под окупацијата на некрстените британци Gentle giant (во седумдесеттите потполно игнориран состав), а од денешна перспектива совршена […]

dEUS

Following sea

  Како гром од ведро небо, само осум месеци откако го издадоа шестиот по ред албум „Keep you close“ белгискиот алтернативен рок-бенд dEUS (бог на латински) […]

ММ, списание за музика и култура

ММ (Музичка младина)  е првото списание за музика и култура кое се појави на овие простори а кое третираше теми од алтернативната и андерграунд култура. Списанието излегуваше […]